De kosten voor je smartphone ziiten maandelijks al snel op tientallen euro’s, iets wat we de normaalste zaak van de wereld vinden. Dit terwijl veel mensen eigenlijk wel wat extra geld in de maand kunnen gebruiken. Besparen op de kosten voor je smartphone hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Door slim je abonnement te kiezen kan je al snel een paar tientjes per maand besparen. In dit artikel geven we je een paar tips hoe je direct kan beginnen met geld besparen!

Wat is een sim only?

Een sim only abonnement is in feite hetzelfde als een regulier abonnement, echter dan zonder dat er een mobiele telefoon bij wordt geleverd. Verder kan je met een sim only abonnement precies hetzelfde als met een regulier abonnement, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Maar wat is nou het beste sim only abonnement? Voor iedereen is dat anders, afhankelijk van wat je wensen zijn met betrekking tot het netwerk en je internet- en belbundel.

Een telefoon bemachtigen

Zoals gezegd zit er bij een sim only abonnement geen telefoon, maar uiteraard heb je wel een telefoon nodig om gebruik te kunnen maken van je abonnement. Hoe kan je deze voor relatief weinig geld bemachtigen? Ten eerste is het goed om te weten dat een iPhone een lange levensduur heeft, gemiddeld wel 3 tot 4 jaar, waar een doorsnee smartphone er na 2 jaar mee ophoudt. Met die gedachte in je achterhoofd kan je ervoor kiezen of na je abonnement met iPhone, je iPhone te behouden en je abonnement om te zetten naar een sim only abonnement. Heb je geen iPhone uit een vorig abonnement en wil je wel een iPhone? Een goedkope optie is dan het aanschaffen van een refurbished iPhone. Dit is een gebruikte iPhone die door de winkel van top tot teen is gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Zo zijn de telefoons weer zo goed als nieuw wanneer ze worden verkocht en krijg je tevens weer 2 jaar garantie. Verder is het verstandig om niet de nieuwste modellen te kopen, maar te wachten tot er werderom een nieuw model op de markt komt. Het oude model zal dan altijd in prijs afnemen. De goedkoopste optie is uiteraard om een tweedehands telefoon via een particulier te kopen, houd hier echter rekening mee dat de kans hier het grootst is dat het toestel niet deugt en je niet beschikt over een garantie.

Vergelijk de providers

Er zijn tegenwoordig een hoop providers op de markt waar je als consument van kan profiteren. De prijzen zakken namelijk flink door deze concurrentie. Wees dus niet bang om te wisselen van provider en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar, maar staar je niet blind op enkel te prijs. Kijk bijvoorbeeld ook naar de 4G dekking die ze bieden, zo zijn er veel providers die enkel rond de randstad een goede verbinding bieden maar daarbuiten te wensen over laat. En hoe is de klantenservice? Word je goed geholpen bij vragen of zijn ze amper te bereiken?

Korting

Bij veel providers is het mogelijk om een maandelijkse korting te bemachtigen, houd hier rekening mee bij het vergelijken. Zo bieden bepaalde providers een korting voor studenten en krijg je bijvoorbeeld korting als je lid bent van de ANWB. Maar een dergelijke korting kan je ook krijgen als je je met meerdere mensen aanmeldt bij de provider. Vaak is dit ook mogelijk om aan te zetten wanneer je reeds in bezit bent van een abonnement bij de desbetreffende provider. Dit is eenvoudig online te regelen.