Je hoeft niet ver weg te gaan om een fantastische vakantie te beleven. Hier in Nederland zijn er namelijk genoeg leuke bestemmingen die je kunt bezoeken. Ga je voor een cultuurvakantie of ben je op zoek naar rust in de natuur? Of wil je de kinderen een plezier doen en gaan jullie naar een groot vakantiepark? Van alles is mogelijk! Deze blog geeft je wat inspiratie voor je volgende vakantie. Of dit nou is met familie, vrienden of de kinderen. 

Cultuur in Maastricht

Bijna iedere stad in Nederland heeft wel een historisch centrum. Het unieke hieraan is dat je eigenlijk het idee hebt dat je dwars door de geschiedenis van een stad loopt. Ben jij iemand die graag meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van een bepaalde plek? Dan is een stedentrip naar een van de historische binnensteden in Nederland een echte aanrader. Vaak denk je dan direct aan Amsterdam, Utrecht of Leiden. Toch heeft Maastricht in het zuiden ook van alles te bieden. Hier vind je prachtige architectuur, vele musea, gezellige restaurantjes voor een hapje en dranken en natuur in de omgeving. Er zijn verschillende manieren waarop je de stad kan verkennen. Zo zijn er georganiseerde stadstours, maar het is ook een idee om een cultuur speurtocht te doen door de binnenstad. 

Varen in het noorden

Een vakantie in een historische, bruisende binnenstad klinkt natuurlijk geweldig. Toch kan het best hectisch zijn. Ben je op zoek naar wat rust? Dan is het noorden van Nederland de perfecte bestemming voor jou. Ga bijvoorbeeld naar Friesland of Groningen. In beide provincies vind je groene natuur en veel water. Het is dan ook een leuk idee om een bootje te huren om het land vanaf het water te verkennen. Ook zijn er veel indrukwekkende natuurgebieden met vele wandel- en fietsroutes. En als je dan toch in het noorden bent, is het ook de moeite waard om de kleine dorpjes te ontdekken. Hier lijkt het soms alsof je even terug in de tijd stapt. Verder zijn er genoeg leuke en gezellige hotels waar je kunt verblijven. Een leuke ervaring dus! 

Vakantiepark met de kinderen

Ga je samen met de kinderen op vakantie? Dan is het leuk om ergens heen te gaan waar ook voor hun wat te beleven is. Last minute vakantieparken bieden in dit geval de oplossing! Naast dat je vaak goede deals weet te scoren, is een vakantiepark voor kinderen een paradijs. Vaak zijn er leuke speeltuinen, zwembaden en worden er ook activiteiten georganiseerd voor kinderen. Verblijf je op een vakantiepark, dan kunnen de kinderen dus van alles doen en hebben ze volop de mogelijkheid om andere leeftijdsgenoten te ontmoeten. Dan kunnen jij en je partner ook even lekker tot rust komen samen.