Online kopen

Het kopen van producten online brengt voor de een vele voordelen met zich mee, terwijl het voor een ander juist als een nadeel wordt gezien. Online kopen doen we vooral omdat het makkelijk is. We hoeven alleen online te zijn om een bestelling te plaatsen bij een webshop. Via een tracking code houden we ons pakket in de gaten, waarna deze binnen een dag wordt geleverd. Je hoeft niet meer naar de winkel om kleding uit te zoeken, binnen een aantal klikken beschik je over alles online! 

Echter brengt online kopen wel zijn voor- en nadelen met zich mee. Het klinkt natuurlijk allemaal erg gemakkelijk, maar we kunnen er wel anderen mee hebben. Wat dacht je van al dat extra plastic die je gebruikt, omdat je van alle kleding die je hebt besteld, de beste wilt uitkiezen. Bedrijven leveren de producten die je terug hebt gestuurd weer in nieuwe verpakkingen, waardoor er onnodig plastic afval wordt geproduceerd.

De voordelen van online kopen

Het online kopen van producten brengt erg veel voordelen met zich mee. Op ieder moment heb je de mogelijkheid om een product te bestellen, die je meestal al de volgende dag in huis zult hebben. Via een webshop kunnen we een verlanglijst opstellen, om vervolgens een aantal producten daadwerkelijk aan te kopen. Bij ontvangst kunnen we de producten passen, om deze achteraf te betalen. Wanneer de producten niet vallen, de maat niet goed is, of wanneer je niet tevreden bent, kun je de producten vrijblijvend terugsturen. De grootste voordelen heb ik even op een rij gezet:

  • Bestellen op ieder moment, vanaf ieder apparaat.
  • In een aantal minuten een bestelling geplaatst
  • Mogelijkheid tot het bestellen van meerdere producten, om de beste te betalen en de rest terug te sturen.

De nadelen van online kopen

Echter brengt het online kopen van producten ook wat nadelen met zich mee. Zo is het bij producten die voor jou nieuw zijn erg lastig om een juiste maat te vinden. Je bestelt al snel twee paar schoenen., omdat je meestal 14 dagen de tijd hebt om het product te betalen. Het product dat niet past, stuur je vervolgens weer terug. Naast dat dit erg onhandig werkt voor jezelf, is het ook vervuilend voor het milieu. Pakketbezorgers moeten extra ritten maken, waardoor er uiteindelijk ook onnodige CO2 wordt uitgestoot. Denk dus goed na over een bepaalde aankoop, zodat je niet alleen aan jezelf, maar ook aan anderen denkt!