De technologische ontwikkeling draait tegenwoordig op volle toeren. Door het internet hoeven we niet meer naar buiten naar de supermarkt of naar de stad om onze boodschappen en andere benodigdheden in huis te halen. Dit is goed te zien in de steden en winkelcentra, want er komen steeds meer lege winkelpanden te staan. Echter groeit het aantal aanbieders online enorm door, dit komt ook door de grote vraag.  Ruim twee derde van de Nederlanders heeft vorig jaar iets via internet gekocht. Hier een lijstje van 5 dingen die het meest online gekocht worden.

Kleding

Het meest bestelde product online is toch wel kleding. De meeste grote winkels hebben al online een webshop, echter ook steeds meer andere bedrijven proberen hierop in te spelen en starten hun eigen webshop.

Reizen

De afgelopen jaren zijn er heel veel mensen die hun vakantie online hebben afgesloten. Precieze cijfers zijn er niet, maar het zijn er elk jaar steeds meer. Dit komt doordat je makkelijk en snel kunt zien hoe de accommodatie eruitziet, en wat er allemaal voor leuks in de buurt te doen is. Met een aantal klikken op de knop heb je al een reis geboekt, je hoeft er niet meer voor naar een reisbureau.

Tickets

De nummer drie van het lijstje is toch wel de tickets van allerlei evenementen die online worden aangeboden en verkocht. Het mooie van online bestellen is dat je je ticket binnen een paar minuten uitgeprint voor je neus hebt liggen, of dat je hem op je telefoon hebt gezet zodat je je niet eens druk hoeft te maken of je de kaartjes wel echt hebt meegenomen. Daarnaast bestaan er hele handige sites om tickets die je niet kan gebruiken, omdat je ineens verplicht wordt om te werken, kunt verkopen. Deze sites maken het ook nog aantrekkelijker om op het laatste moment naar een festival te gaan.

Boeken en tijdschriften

Omdat wij alles op onze telefoon en computer doen tegenwoordig worden er nog veel boeken online besteld. Dit omdat deze daar makkelijk en snel te vinden zijn, denk maar aan boeken voor je school. Ook met de komst van de e-boeken is het makkelijker om deze te bestellen en te lezen op je telefoon, tablet of pc.

Condooms

Ook dit is iets wat online veel verkocht wordt. Online condooms bestellen heeft natuurlijk als grote voordeel dat je niet met een soort schaamte in de winkel om de condooms hoeft te vragen. En daarnaast worden ze discreet thuisbezorgt zodat jouw broers en zussen niet weten dat je die condooms online hebt gekocht. Zo blijft jouw seksleven beschermd van mensen die er helemaal niets mee te maken hebben.