Online shoppen is hot. Hoe lekker is het als je vanuit je luie bank lekker je aankopen kan doen. De cijfers van online shoppen liegen er dan ook niet om en stijgen nog steeds jaarlijks fors. Fysieke winkels vallen bij bosjes om en bedrijven moeten dan ook online actief zijn om overeind te blijven. Naast dat je eenvoudig vanuit huis kan shoppen, heeft het ook z’n financiele voordelen. Bedrijven maken minder kosten doordat ze online opereren, wat je als consument ook merkt. Het kopen van kleding kan online iets gecompliceerder zijn doordat het product afhankelijk is per persoon en in het echt anders kan uitvallen dan op een afbeelding. In dit artikel geven we je een paar tips met betrekking tot het online shoppen van kleding!

Welke maat moet je hebben?

Het nadeel van online shoppen is dat je je best nog wel eens kan vergissen in de maat. Zo valt het ene kledingstuk weer groter- of kleiner uit dan andere. Vaak is dit afhankelijk per merk. Zo valt bijvoorbeeld Italiaanse mode vaak kleiner uit. Het is daarom verstandig om meerdere maten bestellen zodat je zeker weet dat de goede maat erbij zit. Doordat je tegenwoordig vaak achteraf kan betalen hoef je niet bang te zijn dat je alle kledingstukken moet voorschieten, maar je betaalt pas wanneer je de goede maat hebt gevonden en stuurt de andere maten retour. Vaak kan je al aan de recensies zijn of een bepaald kledingstuk groter of kleiner uitvalt. Tevens staan vaak de maten van de model bij de beschrijving waardoor je een indicatie hebt van hoe de kleding valt. Tevens kan het handig zijn om per merk bij te houden hoe iets valt, waardoor het in de toekomst minder vaak zal voorkomen dat je een verkeerde maat bestelt bij dat merk.

Geld besparen

Het is vrij eenvoudig om online geld te besparen op kleding, je moet alleen op de goede plek zijn op het juiste moment. Schrijf je in voor de nieuwbrief van jouw favoriete online shop om de sale niet te missen. Over het algemeen vinden de grootste sales plaats rond januari en juli. Dan wordt de oude collectie verkocht om plaats te maken voor de nieuwe. Ook zijn er sites die enkel aanbiedingen laten zien. De grootste hierin zijn Zalando Lounge en Vente Exclusive. Wekelijks krijg je hier middels een nieuwsbrief aanbiedingen van enkele grote merken. De leukste manier om geld te besparen is door zelf je kleding te ontwerpen. Zo kan je bijvoorbeeld een sweater laten bedrukken geheel naar jouw style. Zo bespaar je niet alleen geld, maar heb je ook exclusieve kleding die niemand anders in bezit heeft.

Betrouwbaar

Kijk ook naar de betrouwbaarheid van de website wanneer je online gaat shoppen. Doordat het internet zo toegankelijk is voor iedereen, is het ook makkelijk voor criminelen om een nepsite op te zetten. Zo zijn er helaas veel sites waar je na betaling geen producten ontvangt. Kijk daarom altijd naar de recensies van de websites wanneer je het niet volledig vertrouwt. Een andere goede manier om te weten of een webshop betrouwbaar is, is wanneer ze gebruik maken van afterpay. Hierdoor betaal je pas op het moment dat je helemaal tevreden bent over het product en het product wil houden.