Het online bestellen van meubilair is niet gemakkelijk, daarbij wordt natuurlijk niet bedoeld dat het bestellen zelf lastig is, maar vaak is het lastig om precies in te schatten hoe een meubelstuk in je woning past. Dit artikel geeft je enkele tips en zaken om op te letten zodat je geen verkeerde keuze maakt bij het kopen van meubilair via het internet.

Showroom

Indien je bijvoorbeeld een houten tafel online wilt bestellen kan het zo zijn dat je al deze tafels er hetzelfde uit vindt zien. Houten tafels zijn ook lastig om in te beelden in je woning aangezien ze meestal dezelfde kleur hebben of in ieder geval erg op elkaar lijken. Het kan daarom verstandig zijn om op internet te bekijken welk meubelstuk (of meerdere opties) je aanspreekt en dan naar de showroom van de desbetreffende meubel aanbieder gaan om het te confirmeren. Op deze manier ben je er zeker van dat je geen verkeerde keuze maakt bij het uitzoeken van meubilair.

 

Opmeten

Dit heeft vooral betrekking tot de personen die in een ietwat kleinere woning wonen of op een kamer wonen (of gewoon lekker bij je ouders). In het geval dat je minder ruimte beschikbaar hebt is het erg belangrijk om er zeker van te zijn dat het meubelstuk dat je graag wilt hebben ook daadwerkelijk in de ruimte past. Daarom is het dus belangrijk dat je de afmetingen van het meubelstuk dat je wilt bestellen goed leest en daarna de gewenste positie opmeet zodat je er zeker van bent dat het ├╝berhaupt past. Zorg er voor dat je het dubbelcheckt want het is beter om even de extra moeite te doen om nogmaals te controleren of het past dan dat je eindelijk je nieuwe bank binnen hebt en er achter komt dat je verkeerd had gemeten.

Terugsturen

Elke online winkel heeft natuurlijk wel een terugstuur / retour beleid, echter is het wel zo dat dit per webshop verschilt waardoor het erg verstandig is om dit vooraf te controleren. Er zijn namelijk winkels die een garantie op hun producten hebben van een maand, maar er zijn ook winkels die een garantie hanteren van 3 dagen. Het is dus belangrijk dat je voordat je online een meubelstuk bestelt eerst even naar het terugstuurbeleid van de desbetreffende website kijkt. Zo vermijd je dat je een miskoop maakt en kan je het meubilair ook even testen om te kijken of het naar wens is.