Een van de dingen die het meest online besteld worden zijn eiwitshakes. Dit zijn de dingen die je moet weten over de shakes en het gebruik van andere middelen die je moeten helpen om sneller te zorgen dat je tussen de brede gasten in de sportschool kunt gaan staan. De eiwitshakes verhogen de inname van eiwitten zorg je ervoor dat je in kortere tijd meer spiermassa opbouwt. Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes die online worden aangeboden die zeggen dat ze je helpen bij het sporten. Echter moet je een deel van deze informatie met een korreltje zout nemen.

Hoe werkt het?

De eiwitshake werkt als een spierhersteller. Dit stofje kun je meerdere malen per dag innemen om te zorgen dat je spieren optimaal aangroeien. Want als je gaat sporten en meer en meer kracht zet op je spieren komen er kleine scheurtjes in je spier. Deze scheurtjes moeten worden hersteld en hiervoor gebruikt het lichaam eiwit. Een eiwit bestaat uit twee verschillende stoffen, calorieën en aminozuren. De laatstgenoemde zorgt ervoor dat de cel in het lichaam versterkt en herstelt. De eiwitten zijn namelijk verantwoordelijk voor de toevoer van goede stoffen in het bloed en in je cellen.

Hoeveel eiwitten heb je nodig per dag?

Er is een verschil tussen hoeveel eiwitten iemand nodig heeft per dag. Het is van belang dat je hierop let, want overmatig inname van eiwitten is dan weer niet goed voor je gezondheid. Een niet sportende volwassene heeft ongeveer 0,8 gram. Een duursporter heeft 1,4 gram eiwit nodig en iemand die aan krachttraining doet wel 2 gram per dag.

Waar zitten normaal eiwitten in?

In bijna elk product dat we eten zitten wel eiwitten. Echter vaak in kleine hoeveelheden. Toch zijn er ook bepaalde soorten waar veel eiwitten in zitten. Hieronder som ik er een aantal op;

  • Zalm
  • (Magere) Kwark
  • Rundvlees
  • Brood
  • Eieren
  • Bonen

Eiwitshakes in plaats van maaltijd?

De eiwitshakes zijn niet bedoeld als maaltijdvervanger. Je gebruikt eiwitshakes dus naast je normale eten om te zorgen dat je extra eiwitten binnen krijgt. Het kan ook zijn dat je voor het sporten niet aan eten toekomt. Dan zijn eiwitshakes een prima oplossing, zorg er echter wel voor dat je na het sporten dan nog een (eiwitrijke) maaltijd eet.

Wanneer neem je een eiwitshake?

De eiwitshakes neem je verdeelt over de dag. Zorg ervoor dat je ’s morgens een shake neemt, voor het sporten en aan het einde van de avond als je gaat slapen. Zo blijven je eiwitten het meest op peil en kun je het beste sporten. De eiwitshakes zijn er in veel verschillende smaken.