Alles kan altijd makkelijker. Telkens opnieuw wordt er weer iets uitgevonden waarvan je denkt, waarom heb ik dat niet verzonnen? Het lijkt zo voor de hand liggend als je er eenmaal over leest of er gebruik van maakt! Zo gaat dat ook met de nieuwe trend van slimme apparaten. Nu is het nog leuk en nieuw, maar het is zo handig dat binnen een mum van tijd iedereen er alweer aan gewend is en we niet meer begrijpen hoe we ooit zonder hebben kunnen leven. Met slimme apparaten wordt alles in het leven en thuis namelijk honderd keer makkelijker!

Wat zijn slimme apparaten?

Slimme apparaten zijn apparaten, die je al jarenlang gebruikt en waar je tevreden over bent, maar dan met een nieuwe functie gemeen die je even zal veranderen. Slimme apparaten hebben namelijk nieuwe communicatiemogelijkheden doordat ze kunnen verbinden met het internet. Dit betekent dat ze met andere apparaten kunnen communiceren en dus samenwerken, en dat je ze van een afstand kan bedienen met bijvoorbeeld je telefoon of smart watch. Dit scheelt ontzettend veel tijd en moeite, en als je er eenmaal aan begint wil je echt nooit meer terug!

Welke slimme apparaten zijn er allemaal?

Een van de eerste slimme apparaten waar we in Nederland mee te maken kregen was de slimme thermostaat. Deze werden door energieleveranciers veel als cadeau gegeven bij het afsluiten van een abonnement of speciale acties. Met de slimme thermostaat krijg je meer inzicht in je energieverbruik omdat alles duidelijk in beeld is, je het live ziet veranderen en je ook vanuit buitenshuis alles bij kunt houden via de app. Maar hier houdt het niet op. Ook bijvoorbeeld je wasmachine en koffiemachine is nu slim verkrijgbaar, zodat je deze vast aan kunt zetten als je nog op je werk zit of simpelweg geen zin of energie hebt om de trap op te lopen. Ook je deurbel, verlichting en sloten kunnen slimmer hun werk doen. Dit zorgt voor extra veiligheid en meer inzicht in wat er om je heen gebeurt, of juist wat er thuis gebeurt terwijl je weg bent.

Slimme apparaten kunnen je niet altijd tijd en moeite besparen, maar ook stroom en energie en daardoor veel geld doordat het het je makkelijker maakt om op de hoogte te blijven van alles wat je apparaten verbruiken. Met slimme apparaten bepaal jij dus zelf hoeveel je apparaten doen en verbruiken, maar ook hoe en wanneer. Binnenkort kunnen we allemaal niet meer zonder!