Hoewel het nog een beetje vroeg lijkt in januari, denken veel mensen toch al aan de zomervakantie. Op het nieuws was laatst dat je het goedkoopst kunt boeken tussen oktober en december – zo’n tien maanden van tevoren! Maar als je in de periode daarna ‘pas’ je vakantie boekt, kun je dat het beste voor 28 januari doen. Privé leasen kan hierbij een optie zijn, maar hoe dan?

Privé leasen voor je roadtrip

Als je op roadtrip gaat is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een auto. Het brengt je ‘on the road’ van plek naar plek. Heb je privé leasen hiervoor wel eens overwogen? Waarschijnlijk niet, maar waarom niet? Privé leasen is een prima alternatief voor een ‘gewone’ koopauto, want naast het feit dat het een nieuwe auto is waar (meestal) niets aan mankeert, ben je verzekerd tegen allerlei ongevallen. Het is niet te hopen, maar als je de auto in de prak rijdt, heb je een grotere kans dat je privé leasen -verzekering dit dekt dan de verzekering van je eigen auto!

Privé leasen als alternatief op het vliegtuig

Met de auto op vakantie kan veel stress opleveren, maar ook veel plezier. De kinderen kunnen op de achterbank uit het raam staren en tot bezinning komen door een boekje te lezen of – zoals de moderne technologie dat toelaat – een filmpje kijken op de iPad. Privé leasen kan niet alleen als alternatief werken op een koopauto, maar je dus ook veel geld laten besparen op een veel te duur vliegticket.

Wat betaal je er dan voor?

Een vliegticket is al snel 200 euro per persoon – natuurlijk afhankelijk van waar je naartoe gaat. Alhoewel ik geen autoreis zou aanraden als je naar een ver oord vertrekt; dan is het vliegtuig beter! Maar laten we uitgaan van 200 euro per persoon. Als je met je gezin van vier personen weggaat, ben je dus al 800 euro kwijt, alleen aan het vervoer ernaartoe. Terwijl als je privé leasen overweegt, je een vast bedrag per maand betaalt. Hier betaal je misschien iets meer dan 200 euro, waar alle vier de personen in passen.

Tanken

Het enige wat je nog hoeft te doen is te tanken, maar wat zal dat zijn? Een rekensommetje: In een tank gaat ongeveer 45 liter, waar je zo’n 75 euro voor betaalt. Daar kun je waarschijnlijk 600 kilometer mee rijden. Dus als je naar Italië gaat rijd je ongeveer 1000 kilometer (afhankelijk van hoe noordelijk of zuidelijk je gaat) én terug is 2000 kilometer. Binnen Italië waarschijnlijk ook nog wat: als je het ruim neemt 2400 kilometer. Dat zijn dus 4 tanken vol, en betaal je 300 euro, waar je normaal 800 euro voor een vliegticket kwijt was.

Privé leasen is dus hoe dan ook de goedkoopste optie, of je nou in oktober, december, januari of mei boekt.