De kerstvakantie is voorbij en de meeste mensen zijn al sinds twee dagen weer aan het werk. Het valt niet altijd mee om op te starten na zo’n fijne vakantie vol leuke activiteiten met gezellige mensen en sfeervolle feestdagen. Illy koffie kan helpen om je (werk)dag wat makkelijker te maken, zodat je wakker blijft en zin hebt om te werken!

Illy koffie trekt je je bed uit

Sommige mensen hebben minstens een aantal koppen koffie nodig hun lichamelijke (en geestelijke) motor in werking te stellen. Zonder illy koffie komen ze hun nest niet eens uit. Anderen hebben daar minder moeite mee, maar vinden een kopje koffie in de ochtend toch wel erg lekker. Weer andere mensen hebben helemaal geen behoefte aan illy koffie; zij komen de dag ook wel door zonder.

Illy koffie verbetert je werkzin

Als je jezelf eenmaal uit bed hebt getrokken en met je warme voeten op de koude ondergrond stapt, kun je je wel eens afvragen: waarom? Illy koffie helpt je niet alleen opstaan, maar ook je werkzin te verhogen. De motivatie om naar een of ander kantoor te gaan om acht uur ’s ochtends is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met illy koffie ben je wakkerder en als je wakkerder bent krijg je automatisch meer zin in dingen waar je anders minder zin in zou hebben – werken bijvoorbeeld.

Neem niet teveel

Koffie kan op de langere termijn bij veelvuldig gebruik ook negatieve effecten hebben op de gezondheid – zowel lichamelijk als geestelijk. In koffie zit namelijk caffeïne, wat je eerst heel wakker maakt, maar op den duur juist vermoeider. Je hebt koffie nódig om wakker te worden of te blijven, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sommige studies claimen zelfs dat je op den duur angstig wordt van koffie, of verslaafd kunt raken. Wees er dus wel voorzichtig mee, en geniet met mate!