Wat is er nou werkelijk zo bijzonder aan een hamamdoek? Ik zal het nog even haarfijn uitleggen in 1 zin: “Het is de beste aankoop die ik in tijden heb gedaan!”. Niet alleen ik, maar veel mensen hebben inmiddels de gewone handdoek en de strandlaken al vervangen voor de hamamdoek en willen echt niet meer anders. Ben je nog niet overtuigd of wil je meer weten? Lees hieronder verder!

Wat is een hamamdoek nou eigenlijk?

De hamamdoek werd vroeger veel gebruikt in Turkse badhuizen, de zogenaamde hamam. Tegenwoordig gebruiken we ze vooral als handdoek, omslagdoek, droogdoek of als sjaal. Voornamelijk doordat het zo superabsorberend en sneldrogend is heeft de doek enorm aan populariteit gewonnen onder de vakantiegangers en saunabezoekers. Vandaag de dag is de hamamdoek niet meer weg te denken van de stranden van populaire badplaatsen in Nederland, maar ook in andere landen. Niet alleen op de stranden kom je de hamamdoeken veel tegen, ook in de sauna en vanzelfsprekend nog altijd in de hamam.

Hoe gebruik je de hamamdoek?

Het handige van een hamamdoek is dat het heel weinig ruimte inneemt in je koffer en (strand)tas en is echt vele malen lichter dan een traditioneel strandlaken. Dit is één van de redenen waarom deze comfortabele doek het ideale strandlaken is voor op vakantie of een dagje naar het strand. Wie vindt het nou niet fijn als je in je koffer of strandtas nog genoeg ruimte hebt voor andere spullen. Ook in de sauna vindt je tegenwoordig nauwelijks of geen traditionele handdoek of badlaken meer, omdat de hamamdoek vanwege de populariteit beiden reeds overal heeft vervangen. Daarnaast vanwege de multifunctionaliteit van de hamamdoek zijn de gebruiksmogelijkheden grenzeloos geworden.

Belangrijke kenmerken op een rij

Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de hamamdoek op een rijtje:

  • snel droog na gebruik
  • buitengewoon absorberend
  • compact (voor in je koffer, strand-/reistas, kast)
  • super dun
  • flexibel
  • sierlijke franjes aan weerszijden
  • lichtgewicht (vanaf 90 gram)
  • antibacterieel (bamboe hamamdoek)
  • hypoallergeen (bamboe hamamdoek)

Wat kun je ermee?

Een hamamdoek is nogmaals perfect voor op vakantie, naar de sauna of op het strand. Als je nog op zoek bent naar een strandlaken of saunadoek die heel snel droogt en vooral weinig weegt, dan is de hamamdoek beslist een aanrader. De doeken zijn buitengewoon modieus en nemen in je tas of koffer maar een beetje ruimte in beslag. Vanwege de vele modellen, patronen, variaties en kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn, vind je altijd wel één die perfect bij je past!

Welke match is het beste voor jou?

Bij ons kun je ontdekken welk model hamamdoek het beste bij je past. Wacht niet langer en probeer het vandaag nog.