Van glazen eettafels moet je houden. Het is een meubelstuk dat je niet zomaar aanschaft en waar je waarschijnlijk even over na moet denken. Er worden schitterende glazen eettafels gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met staal of contrasterend hout. Het feit dat ze doorschijnend zijn geeft ze een licht uiterlijk en maakt ze minder prominent aanwezig. Een glazen eettafel is dus of een echte toevoeging aan je interieur, of je bent er niet van gecharmeerd. We zetten hier de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je zelf kunt bepalen of dit een meubelstuk wel of niet bij je past.

De voordelen van glazen eettafels

Glazen eettafels hebben een groot aantal voordelen. We zetten de belangrijkste hiervan voor je op een rijtje.

  • Glas is een eigentijds materiaal dat met een verscheidenheid aan andere materialen gecombineerd kan worden om een bepaalde uitstraling te realiseren. Daarom is er voor elk interieur wel een glazen eettafel te vinden.
  • Glas is een materiaal dat gemakkelijk schoon te houden is. Vlekken verwijder je met glasreiniger en blijven niet achter.
  • Daarnaast zijn glazen eettafels vochtbestendig. Als je erop morst zal dit geen langdurige schade aanrichten. Hierdoor zijn ze ook onderhoudsarm.
  • Glazen eettafels zijn op maat te maken. Laat een tafel voor jou ontwerpen en je hebt een uniek meubelstuk in huis.

De nadelen van eettafels van glas

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen in het spel. Het is goed om je hier bewust van te zijn voordat je een beslissing maakt.

  • Vlekken zijn erg goed zichtbaar op glazen eettafels. Vingerafdrukken en andere vettigheid zijn lastig te verbergen. Heb je kinderen, dan is het daarom mogelijk niet de meest verstandige optie.
  • Wees bereid om naar je benen te kijken als je een glazen eettafel neemt. En niet alleen de benen van jezelf, maar ook die van de rest van de mensen aan tafel.
  • Glazen eettafels worden gemaakt van gehard glas, maar het blijft glas. En dat is gevoelig voor krassen en het is een kwetsbaar materiaal. Een kras op je glazen tafel blijft altijd zichtbaar.

Andere meubels van glas

Naast eettafels van glas zijn er ook andere meubelen met glas waar je mogelijk in bent geïnteresseerd. Denk dan bijvoorbeeld aan een schitterende wasbak, een glazen bureaublad, een krantenbak of een salontafel. De mogelijkheden met glas zijn groot en door een glaszetter in te huren maak je elk meubelstuk dat je wilt. Daarnaast is glas goed te combineren met andere materialen, om er een unieke en passende uitstraling aan te geven.

Wel of geen eettafel van glas aanschaffen?

Glazen eettafels hebben dus bepaalde voordelen en zo lang je met de nadelen kunt leven is het een uitstekende toevoeging aan je keuken of eetkamer. Voeg een paar andere glazen meubelen toe en je creëert uniformiteit door je hele woning. Heb je geen zin om regelmatig met een poetsdoek en glasreiniger in de weer te zijn of wil je de benen van je dinergasten niet zien, dan is het een minder goede keuze. Er zijn voldoende andere eettafels die vast beter bij je smaak passen.