Deurlijsten zijn momenteel weer erg in trek. Tussen 1840-1950 werden vanuit de Nederlandse Architectuur deurlijsten en plintneuten toegepast. Een deurlijst is een lijst die om of tegen het kozijn aan zit. Tegenwoordig wordt dit vooral gebruikt ter decoratie, maar vroeger werden de houten deurlijsten gemonteerd om het kozijn te versteviging. Vandaag de dag kun je deze deurlijsten gewoon online bestellen. Je interieur een authentieke uitstraling geven was nog nooit zo eenvoudig. Je hoeft niet perse meer langs een winkel, want online kunnen ze alle maten en soorten leveren bij je aan huis.

MDF deurlijsten

Deurlijsten worden ook wel architraven genoemd. En MDF heeft met de persing van het hout te maken. Het staat voor Medium Density Fibreboard, dat wil zeggen een middelhoge kwaliteit waarbij de vezels sterker geperst worden in de plaat. De middelhoge dichtheid gaat over de zeer fijngemalen houtvezels. De MDF deurlijsten zijn dus van goede kwaliteit en zijn bestand tegen druppels water. Je kunt diverse MDF deurlijsten vinden online, maar voor de originele producten met de jaren ’30 uitstraling kun je het beste bij mooie deurlijsten kijken.

Bijpassende plintneuten

Om je interieur helemaal in dezelfde authentieke stijl te hebben kun je dus je woning vernieuwen met deurlijsten en bijpassende plintneuten. Plintneuten zijn plinten die onderaan het kozijn worden geplaatst. De plintneut zorgt voor een mooie overgang tussen de gewone plint en de deurlijst. Omdat de plintneut dikker is zorgt dit voor een mooie afwerking van het kozijn of de deurrand. Er kan uit een divers scala aan plinten gekozen worden welke het beste bij je stijl past. Het is heel persoonlijk welke afwerking je mooi vindt en daarom is online oriënteren zo makkelijk. Je kunt vanaf je luie stoel kijken welke deurlijsten, plintneuten en gewone plinten bij elkaar passen. Wanneer je alles hebt uitgezocht kun je de bestelling vervolgens online plaatsen en worden de producten plus eventuele montage aan huis geleverd. Tegenwoordig gaat niets zo makkelijk als via het internet!