Wanneer u slaapt in een bed met een dekbed spreekt het voor zich dat u ook zult willen nadenken over het kopen van een dekbedovertrek. Veel mensen denken hier op zich niet zoveel over na en kopen gewoon het eerste, het beste exemplaar dat ze in de winkel aantreffen. Dat is natuurlijk een mogelijkheid, maar in de praktijk kan er worden vastgesteld dat dit alles behalve interessant is. Bent u ook van plan om een nieuw dekbedovertrek te kopen, maar is het voor u niet helemaal duidelijk welk exemplaar nu precies de beste keuze is? Lees dan snel verder en kom alles te weten over een dekbedovertrek kopen!

Uit welke materialen kan een dekbedovertrek bestaan?

Misschien wel het belangrijkste aandachtspunt waar u rekening mee dient te houden voor wat een dekbedovertrek kopen betreft is het materiaal waaruit ze is vervaardigd. De mate aan comfort welke u ervaart en het gevoel dat wordt gerealiseerd is in de praktijk immers sterk afhankelijk van het type materiaal waaruit uw dekbedovertrek bestaat. We maken op dit vlak in ieder geval een duidelijk onderscheid tussen de materialen zoals hieronder aangegeven:

  1. Katoen;
  2. Flanel;
  3. Satijn;

Voor welke van de drie bovenstaande materialen u voor uw dekbedovertrek zult kiezen is uiteraard ook grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. We hebben in ieder geval de eigenschappen van de verschillende materialen hieronder nog even voor u verzameld.

1.) Een katoenen dekbedovertrek

In eerste instantie is er de mogelijkheid om een katoenen dekbedovertrek te kopen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten katoen bestaan. Kiest u voor het kopen van een standaard, katoenen dekbedovertrek? Dan zult u kunnen vaststellen dat u geconfronteerd kunt worden met een sterk uiteenlopende kwaliteit. De kwaliteit wordt immers bepaald door een combinatie van de zogenaamde weefdichtheid en de garen fijnheid. Het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan een dekbed van katoen? Dat u er in principe probleemloos het hele jaar door gebruik van kunt maken.

 2.) Een flanellen dekbedovertrek

Een tweede optie is een dekbedovertrek welke is gemaakt van flanel. Flanel is in principe een honderd procent katoen welke aan allebei de kanten is geruwd. Dit zorgt ervoor dat ze heerlijk zacht aanvoelt. Bent u iemand die het al snel koud heeft in bed? Of houdt u gewoon van een lekker warm bed? In dat geval is kiezen voor een dekbedovertrek welke is gemaakt van flanel voor u wellicht de beste keuze. Dit is niet in het minst het geval omdat een dekbedovertrek van flanel zich aanpast aan uw lichaamstemperatuur. Bovendien slaagt ze er op uitstekende wijze in om warmte vast te houden. Een dekbedovertrek van flanel wordt wel in de praktijk vooral tijdens de wintermaanden opgelegd.

 3.) Een satijnen dekbedovertrek

Last but not least is er ook nog een satijnen dekbedovertrek. Voor dit type van dekbedovertrek geldt dat ze is gemaakt van een fijn katoen welke op een speciale manier wordt geweven. Het gevolg hiervan is dat er een mooi glans effect ontstaat. Een dekbedovertrek welke is gemaakt van satijn staat er om bekend niet alleen lekker zacht te zijn, maar bovendien ook nog eens heel soepel te vallen. Het hoeft dan ook in de praktijk helemaal niet te verbazen dat heel wat mensen fan zijn van dit type van dekbedovertrek.

Bekijk de dekbedovertrekken en matrassen van Weids Wonen & Slapen.