De meeste mensen besteden een hoop tijd aan de inrichting van hun huis. Niet zo gek want je spendeert toch een hoop tijd thuis en je wilt je er natuurlijk goed en op je gemak voelen. Daarnaast kan de inrichting van je huis de perfecte uiting zijn voor jouw interesses en persoonlijkheid. Jij maakt immers jou thuis. Maar we vergeten vaak de tuin. Die staat maar onkruid te verzamelen en in de zomer zetten we af en toe een strandstoel neer om van de zon te genieten. En dat is zonde! In deze blog vertel ik je hoe je wat moois van je tuin kan maken. Lees je mee?

Knus in de winter

Omdat we nu de koude maanden ingaan, lijkt het onnodig om je op de tuin te richten maar het is juist de perfecte tijd. De grond is nog warm en dus kan je nu het beste gras inzaaien. Maar het is ook heerlijk om in de winter in de tuin te zitten. Met mooie tuinmeubels en warme dekens creëer jij een heerlijke zithoek. Warme chocomelk in de hand en een rode wangen. Gezelligheid en een frisse neus in één. Zo maak je het hele jaar door gebruik van je tuin en ben je niet van warm weer afhankelijk.

Het mooiste decor

Daarnaast is het najaar perfect voor inkopen wat betreft tuindecoratie. Júist omdat we de wintermaanden ingaan. Nu is je kans om voor koopjes te kijken die over een paar maanden uit de winkel gehaald worden om plaats te maken voor de nieuwe collectie. Altijd al een mooi vogelhuis gewild? Nu is je kans. Maar naast koopjes zijn er ook decoraties waar je best in mag investeren. Omdat de kwaliteit goed is, het er prachtig uitziet en lang mee gaat bijvoorbeeld. Kijk maar naar de houten plantenbak van Hillhout. Die stelen de show in iedere tuin.

Voorbereiding voor de lente

En met bloembakken in de tuin bereid je je toch voor op de lente. Sommige bloemen moeten namelijk al vroeg gezaaid worden en dan kan je de zaden maar beter op tijd in huis hebben. Ook kan je de tuin in trekken om de boel te ontdoen van onkruid en andere dingen die in je tuin staat waar je eigenlijk vanaf wilt. In de winter groeit er maar weinig en loop je dus ook niet, na een paar dagen niets doen, meteen achter de feiten aan. Daarnaast zorgt het ervoor dat jij meteen van je tuin kan genieten zodra de bloemetjes en de bijtjes weer terugkeren.