Tips voor een rustigere ochtend

De wekker gaat, en het is buiten nog pikkedonker. Toch moet je jezelf je bed uit werken. Je snoozet misschien net een paar keer te veel, en voor je het weet sta je een half uur te laat op. Een haastig ontbijt, sprint naar de trein… Voordat je op je werk aankomt heb je al zwaar gestreden, en dan moet de dag nog beginnen.

Het moge duidelijk zijn: ik ben geen ochtend mens. Daarom heb ik besloten de ochtend wat makkelijker te maken voor mezelf, en bepaalde routines wat anders aan te pakken. Met als resultaat dat ik op werk aankom als de rest zelf! Ook benieuwd? Lees hier

Meal preppen

Dit is iets wat je vaak in veel vrouwen magazines leest: food prepping. Voorheen was ik er wat skeptisch over, maar het scheelt zeeën van tijd. Dus mannen die op zoek zijn naar een rustige ochtend: dit kan jullie een uitkomst bieden. Voorheen was ik iedere ochtend druk in de weer met allereerst mijn ontbijt maken (appel snijden voor de havermout en deze laten koken), en vervolgens mijn boterhammen voor de lunch voorbereiden. Om daarna naar de trein te moeten sprinten met een veel te volle maag. Tegenwoordig gebruik ik het weekend om zowel mijn ontbijt als lunch voor te bereiden: van havermout ontbijtkoeken tot fruitshakes voor het ontbijt, en quiches , pastasalade of couscous voor de lunch. Bonus: collega’s zullen je tijdens de lunch altijd watertandend aankijken!

Combineren van routines

Sommige dingen die je standaard iedere ochtend doet, zijn eenvoudig te combineren. Zo kan je je tanden prima poetsen tijdens het douchen en  je (voorbereide!) ontbijt opeten in de trein. Neem je eigen ochtend routine eens onder de loep en bekijk eens welke dingen je tegelijkertijd kunt doen. Maar let op: sommige combinaties moet je vermijden. De krant lezen op de wc zal bijvoorbeeld niet leiden tot een snellere ochtend…

Tijdbesparende outfit

Kies voor een slimme garderobe. Zo vind ik zelf strijkvrije overhemden echt een uitkomst. Iedere ochtend mijn overhemd haastig moeten strijken, om vervolgens in de spiegel buiten huis toch nog kreuken te ontdekken, was een van mijn grootste frustraties. Natuurlijk kan je er voor kiezen je overhemden ’s avonds alvast te strijken, maar vaak heb ik daar echt geen puf voor na een lange werkdag, en wil ik de avond gewoon rustig op de bank zitten of lekker gaan sporten. Kreukvrije overhemden hoef je enkel na het wassen goed uit te hangen en voila, good to go!

Hopelijk helpen deze drie tips je met een voorspoedende ochtend!