Veel van ons zullen ongetwijfeld een Iphone  in hun broekzak hebben. Deze Iphones, met name de oude versies, staan bekend om de gevoelige schermen die snel kapot gaan. En dat is nog niet alles, doordat we de telefoons zoveel gebruiken gaan vaak ook nog andere dingen kapot. Heb je bijvoorbeeld een Iphone 6 in het bezit, dan is de kans vrij groot dat je wel eens een Iphone 6 reparatie nodig hebt. Waarschijnlijk is de Iphone 6 één van de meest gebruikte smartphones wereldwijd. Een reparatieshop werd er alles van. Ik weet ook goed hoe zo’n Iphone 6 reparatie in zijn werk gaat. Voordat je een afspraak maakt en naar de winkel gaat voor je reparatie wil je daarom misschien meer weten over de inhoud van een reparatie.

Een Iphone 6 reparatie, wat houdt het in?

Als je een afspraak hebt gemaak kan je langskomen in het kantoor voor de reparatie. De monteurs gaan dan aan de slag en bieden jou een reparatievoorstel. Die kan alleen bepaald worden aan de hand van de schade die fysiek is vastgesteld. Een schade aan het scherm is waarschijnlijk de reparatie die het vaakst voorkomt. Dit komt door de fragiele schermen waarmee Iphone op de markt is. Een scherm van een Iphone bestaat uit drie onderdelen. Het glas, dat het vaakste kapot gaat moet de andere twee onderdelen beschermen. Zonder het glas kan een Iphone eigenlijk niet normaal functioneren. Helaas moeten deze drie onderdelen aan elkaar verweven worden. Een vervanging van het glas betekent dus automatisch een vervanging van het complete scherm. Het glas is niet zo duur, maar de andere twee lagen wel. Het multifunctionele touchscreen is de tweede laag. Deze stuurt de signalen die jij met je vingers geeft door naar de derde laag, het LCD scherm. Deze mini televisie projecteert alles wat jij wil zien.

Welke reparaties zijn er nog meer?

Natuurlijk is het scherm niet het enige reparatiepunt. Wat denk je bijvoorbeeld van waterschade? Vergeet in dat geval die online afspraak maken en ga direct naar de winkel toe. Hoe langer je wacht met waterschade, hoe groter de kans is dat je telefoon permanent stuk is. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Veel Iphone 6 reparaties zijn een stuk makkelijker te repareren, zoals de speakers, het wifi signaal, de behuizing en de camera. Twijfel dus niet om langs te gaan in de winkel bij schade.