Het wordt weer flink kouder buiten en dat betekent dat menig mens een heerlijke warme douche zeker niet wil missen. Het enige wat dan altijd weer een beetje jammer is, is dat natte vloer van de badkamer. Mocht je nog geen badwand in badkamer hebben dan loop je waarschijnlijk vaak tegen die vervelende probleem aan. Het is misschien even een investering maar geloof me, als je er eenmaal eentje hebt wil je nooit meer zonder! Geen gedoe meer met handdoeken of trekkers. Een badwand is de oplossing voor een natte vloer in de badkamer tijdens en na het douche.

 

Wat is een badwand?

Zoals de naam waarschijnlijk al een beetje verklapt is de badwand een wand voor bij het bad. Het kan wordt vergeleken met een wand die bij de douche staat alleen is deze dan iets korter vanwege de rand van het bad. Veel consumenten hebben een bad-douche combinatie in de badkamer omdat dit simpelweg ruimte bespaart. Heel logisch alleen niks is vervelender dan dat er meer water buiten het bad komt dan in het bad. De wand voorkomt die ongemak en houdt, net zoals bij een douchewand, het water tegen. Hierdoor blijft de vloer van de badkamer droog en heb je alle ongemakken niet meer.

 

Welke badwand moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten beschikbaar wat de wand betreft alleen is het natuurlijk geheel afhankelijk waar u naar opzoek bent. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een wand van glas of van kunststof. Ook kan er worden gekozen voor een wand waardoor de douche/bad half open blijft of voor drie wanden waardoor de douche/bad wordt afgesloten. Daarnaast is de afmeting van het bad natuurlijk ook van groot belang. Ook kan er nog een keuze worden gemaakt voor een open of gesloten rand aan de onderzijde van de badwand.

 

Hoe installeer ik een badwand?

Een badwand installeren is niet moeilijk als je weet hoe je dit moet doen en als je er handig genoeg in bent. Heb je nog nooit nooit geïnstalleerd dan kun je het beste er voor kiezen om het te laten installeren door het bedrijf waar het product is gekocht. Dit soort ervoor het goed wordt bevestigd en niet zomaar loslaat. Daarnaast ben je in dit soort gevallen ook altijd verzekerd mocht er bijvoorbeeld iets gebeuren tijdens het plaatsen. Je moet er toch niet aan denken dat de glazen badwand valt en in duizend stukje uit elkaar klapt en je hier niks meer voor terug krijgt.

 

Ben je benieuwd of een badwand bij jou past? Neem dan gerust een kijkje of de website of neem contact op met een verkoper.