Of je nu op zoek bent naar infrarood verwarming, een nieuwe auto, kleding of een complete inrichting voor je huis. Je kunt het online vinden en bestellen. Je kunt ook heel veel informatie vinden over allerlei zaken. Toch moet je online altijd een beetje oppassen met je bestellingen, je geld en de informatie die je tot je neemt. Het is niet gezegd dat alle bedrijven legitiem zijn. Je zult zelf goed moeten nadenken en filteren. Als een aanbieding te goed klinkt om waar te zijn, dan is deze dat in negen van de tien gevallen ook.
Infrarood verwarming

Online nieuws: nep of niet?

Het blijft moeilijk in te schatten wanneer iets echt waar is en wanneer niet. Twijfel je, dan kun je nog even verder zoeken naar de bron van het verhaal. Ook dat kun je gewoon online doen. Wanneer je de grote kranten en dagbladen online leest, dan weet je bijna zeker dat de informatie klopt. Maar je kunt er nooit helemaal zeker van zijn. Vroeger was het nog zo dat alles wat gedrukt stond echt waar was. Tegenwoordig gaan we wat soepeler om met de waarheid. Om likes te halen of om aandacht te krijgen. Dat kan allemaal veilig vanachter je eigen laptop.

Online shoppen: veilig of niet?

Wanneer je online gaat winkelen, dan is het belangrijk dat je kijkt naar het Veilig Winkelen-keurmerk. Dat geeft je bepaalde garanties over levering, garantieperiodes en klachtenafhandeling. Heb je goede ervaringen met een bepaalde online shop, dan kun je deze natuurlijk aanraden bij je vrienden en je familie. Maar heb je slechte ervaringen, dan is het minstens zo belangrijk om dat goed door te geven. Je wilt immers niet dat mensen in dezelfde valkuil stappen als jij.

Informatie vinden over gezondheid

Heb je een nare uitslag, een vreemd kuchje of ben je heel erg moe? Ga dan vooral even naar je huisarts. Online kun je heus je symptomen invoeren, maar dat levert lang niet altijd de juiste informatie op. Sterker nog, het kan zomaar zijn dat je volkomen verkeerd wordt voorgelicht of dat je in paniek raakt omdat je zeker weet dat het nu echt mis is. Je huisarts zal serieus naar je kijken en je adviezen geven. Op internet kun je natuurlijk wel heel goed je voedingssupplementen bestellen. Er zijn complete drogisterijen online te vinden. Met mensen die je van de juiste informatie kunnen voorzien. Maar zoals bij alles: twijfel je? Ga naar een professional.