Heb je wel eens dat je ’s ochtends weg wil naar je werk, en je auto is een zooitje? Er zit vogelpoep op de voorruit, en overal zitten van die waterspetters van regen. Ook in de winter is het vaak gedoe met de vorst van de ruit af krabben. Deze problemen zijn allemaal heel makkelijk op te lossen door gebruik van een carport. Niet alleen je auto blijft droog en beschermd, ook kun je je fietsen er onder parkeren zodat ze niet gaan roesten. Ook je tuindeur kan wel eens een upgrade gebruiken, door er een schuifpui van te maken bijvoorbeeld.

Waarom zijn carports zo fijn?

Naast het feit dat carports alles wat er onder ligt of staat beschermen, verhogen ze ook de waarde van je huis. Het ziet er ook een stuk aangenamer uit om te kijken naar een huis met carport in plaats van alleen een huis. Je moet wel zorgen dat de carport goed aansluit bij de stijl van je huis. Overigens hoeft een carport helemaal niet afgesloten en donker te zijn, het kan ook gewoon een soort dakje zijn dat aan alle kanten open is. Je auto blijft mooi droog en je hoeft niet te krabben in de winter, maar je hebt nog wel mooi licht aan alle kanten. Ook neemt een carport tegenwoordig niet zo veel ruimte meer in beslag, voornamelijk in de breedte zijn ze nu niet zo groot. Ook kun je ingebouwde LED verlichting krijgen bij je carport.

Schuifpui ook handig

Een schuifpui is een gek woord voor een glazen schuifwand als deur naar je tuin. Hij bestaat uit meerdere schuivende glaspanelen die verstevigd zijn. Deze glaspanelen kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Je hebt dus met een schuifpui veel flexibiliteit in hoe je de deuren naar je tuin opent. Het glas is helder dus je zult geen kostbaar licht verliezen binnen in je huis. Ook kun je ervoor kiezen om een hele stevige schuifpui met aluminium te nemen, deze zijn ook onderhoudsarm. Je kunt een schuifpui voor je laten installeren of zelf er in zetten.

Upgrade je huis

De mens verdient het om af en toe mooie dingen voor zichzelf kopen. Waarom niet gelijk mooie én handige dingen dan? De carport en de schuifpui dienen allebei veel nut, en je leefgemak zal er flink op vooruit gaan. Upgrade af en toe je huis met onder andere een carport of een schuifpui en je zult er levenslang van genieten.