Een goede bureaustoel is niet slechts eentje die er mooi en stijlvol uitziet. Bij het zoeken naar een geschikte bureaustoel moet natuurlijk ook gelet worden op het zitcomfort, de steun die de bureaustoel aan de rug en nek biedt en ook of de bureaustoel gemakkelijk versteld kan worden, zodat de stoel altijd naar uw eigen lichaam aangepast kan worden. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel en waarom dat zo is? Hier een paar tips!

Een bureaustoel die verstelbaar is

Het is belangrijk dat bureaustoelen verstelbaar zijn. Dit is voornamelijk zo belangrijk omdat iedereens lichaam anders in elkaar steekt. Langere mensen moeten genoeg ruimte hebben voor hun benen zodat de doorbloeding tijdens het werken goed blijft doorgaan. Kortere mensen daarentegen dienen met hun benen de grond te raken, om het bungelen boven de grond (met een slechte doorbloeding ook hier als gevolg) tegen te gaan.

De bureaustoel moet een stabiele rug- en armleuning hebben

Bureaustoelen moeten voldoende steun aan de rug en armen bieden. Dit om te voorkomen dat de zithouding van een persoon niet verkeerd gestimuleerd wordt. Dat kan namelijk nare gevolgen hebben! Rugklachten doen zich langzaam en geleidelijk voor en merk je vaak pas op als het al te laat is. De rug moet voldoende rechtop worden gedwongen door de stoel en de armen moeten een steun vinden op de juiste houding om geen ingezakte houding aan te nemen.

Het liefst heeft een goede bureaustoel wieltjes

Bureaustoelen met wieltjes worden aangeraden. Op deze manier kan je gemakkelijk van de ene kant van het bureau naar de andere kant rollen, zonder dat het lichaam zelf een onevenwichtige houding aan hoeft te nemen. Als de bureaustoel geen wielen heeft, zal de stoel vaak stug blijven staan waardoor je op moet staan, of anders zittend in een ongemakkelijke houding zult moeten uitreiken om iets te pakken of om naar een andere plek te verplaatsen. U hoeft ook niet bang te zijn voor uw vloerbedekking of houten vloeren. Bureaustoelen van goede kwaliteit hebben vaak ook wielen van goede kwaliteit die geen krassen of schade zullen achter laten op uw vloer.

Slijtage van uw bureaustoel? Meteen een nieuwe!

Zodra een bureaustoel slijtage begint te vertonen, is het hoog tijd voor een nieuwe. Veel mensen denken dat de bureaustoel op dat moment nog wel even mee zal gaan, maar het gevaar zit hem niet in het breken van de stoel, maar in het aannemen van een verkeerde lichaamshouding. Niets is belangrijker dat u goed zit tijdens het werken. Dit bevordert niet alleen uw bloedsomloop, maar ook uw concentratie en moeheid tijdens het werken.