Menig vrouw en man hebben ringen. Tegenwoordig komen ze in alle soorten, maten en materialen. Het is steeds meer geaccepteerd voor mannen om naast een trouwring ook ringen te dragen. Ik zelf heb een aardige collectie ringen, maar de zilveren ring blijft mijn favoriet. Ik zal je vertellen waarom.

Zilver is beter dan goud

Ze zeggen: spreken is zilver, zwijgen is goud. Maar wat als ik je zeg dat zilver beter is dan goud, geloof je me dan? Er zijn genoeg redenen waarom zilver beter is dan goud. Het heeft een langere levensduur dan goud, is minder zeldzaam en er wordt door beleggers ingeschat dat zilver meer waard gaat zijn dan goud in de toekomst. Aangezien zilver ook nog eens goedkoper is, is een zilveren ring dus ook een goede investering!

Zilveren ring als accessoire

Iedereen wil er leuk uit zien, en wat is leuker dan een mooie zilveren ring aan iedere hand? Je kunt het zo gek niet bedenken:

  • Een zilveren duimring
  • Een zilveren ring om je ringvinger
  • Een kleine zilveren ring om je pink
  • Of een zilveren ring om je teen (teenring)

Zo kan je je hele lichaam versieren met zoiets simpels als een zilveren ring. Bedenk wel dat je je trouwring aan je linkerhand draagt, dus als je een zilveren ring voor de sier hebt, je voor je andere hand gaat. Daarnaast geldt de gouden regel van “Less is more”. Dus hou het subtiel! Ringen zijn klein, maar vallen snel op. Te veel is dus niet goed. Remember: accessoires moeten je outfit juist afmaken, niet overheersen. Het is ook van belang dat je zilveren ring in proportie is met je hand. Het is heel simpel: heb je kleine handen, ga dan voor een kleinere ring. Grote handen? Kies een grote ring. Hetzelfde geldt voor de dikte van je vingers. Bij dunne vingers is het mooier als je voor een compacte, kleine ring gaat. Bij dikkere vingerkootjes is het beter om voor een bredere ring te gaan. Het klinkt misschien logisch, maar het is goed om hier bij stil te staan. Kleine details als deze maken al veel verschil!

Een keuze maken

Nu je een aantal tips hebt gehad, kun je overgaan tot het kiezen van de ring. Er zijn veel leuke webwinkels waar je een groot assortiment ringen hebt. Daar kan jij de perfecte zilveren ring vinden! Of het nu voor de sier is of voor je bruiloft, je kunt zeker goed slagen online. Zorg wel dat je van te voren je maat opmeet. Dit kan je eenvoudig met een touwtje doen, die je om je vinger heen windt en vervolgens naast een liniaal legt. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt.

Ik wens je veel plezier van je zilveren ring.