De feestdagen komen steeds dichterbij. Waarschijnlijk heb jij nog niet al je cadeaus ingekocht en dat geldt ook voor de andere miljoenen mensen in Nederland. Elk jaar gebeurt het me weer dat ik de week voor kerst een winkel in loop, maar er ook meteen weer uit loop. Het is rond de feestdagen altijd zo druk, dat ik het nog geen vijf minuten uit zou kunnen houden. Om deze redenen koop ik mijn cadeaus de laatste jaren vaak online. In deze blog geef ik online cadeautips voor de verschillende soorten mensen.

De vriend / vriendin

Een cadeau kopen voor je vriend of vriendin is altijd lastig. Gelukkig is er online een hele hoop te vinden en zit er voor ieder wel wat wils bij. Zelf koop ik voor mijn vriend vaak kleding als cadeau. Dit is online echter wel wat lastiger, want op een scherm kan je het kledingstuk natuurlijk niet heel goed bekijken. Wat ik zelf altijd doe om dit probleem te omzeilen, is kleding kopen van merken waar mijn vriend meer van heeft. Zo weet ik dat hij de kleding van Philipp Plein altijd heel leuk vindt, dus dit jaar heb ik hiervan een mooie trui gekocht. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kleding. Vaak kun je maar beter kiezen voor iets dat hij of zij al kent, dan weet je zeker dat je goed zit!

De ouders

Voor mijn ouders moet ik elk jaar ook heel goed nadenken. Ze hebben eigenlijk alles al en de dingen die ze nog niet hebben, kan ik niet betalen. De afgelopen jaren kies ik er daarom vaak voor om een uitje te geven in plaats weer een luchtje of douchegel. Een tip die ik zeker aan kan raden is om op Vakantieveilingen de aanbiedingen in de gaten te houden. Ze hebben vaak hele leuke uitjes en als je op rustig tijdstip biedt, kan je voor een paar euro al een prachtig cadeau hebben. Ook Hema biedt tegenwoordig veel bonnen voor uitjes aan, zoals een 3-gangendiner, een weekendje weg of een dagje sauna.

De vrienden

Vaak zijn er ook een aantal vrienden die ik een cadeau wil geven. Tegelijkertijd wil ik hier ook niet teveel geld aan uitgeven, want anders kunnen de kosten voor een paar vrienden heel hoog oplopen. Wat ik zelf heel handig vind om te doen voor deze cadeaus, is om naar een hele grote webshop te gaan zoals Asos of Urban Outfitters. Deze beide winkels hebben een speciale pagina voor cadeaus waar de leukste hebbedingetjes te vinden zijn. Je kan hier dan gewoon lekker doorheen scrollen en voor elke vriend iets uitkiezen wat bij hem of haar past.