Niet iedereen heeft groene vingers, dat is gelukkig ook geen probleem. Het is ook mogelijk om alsnog een prachtige tuin te realiseren zonder dat je daarvoor de hele dag in de tuin aan het werk bent. Dit artikel geeft je enkele tips om er voor te zorgen dat jij ook van een prachtige tuin kan genieten.

Bestrating

Indien je niet bepaald groene vingers hebt is het ook niet verstandig om je gehele tuin vol te proppen met bloemen en planten. Wellicht is het voor jou een leuk idee om (een deel van) je tuin te bestraten? Zo kan je bijvoorbeeld een leuke zithoek creëren voor de lente- en zomerdagen. Voor de mensen die een natuurlijke tuin willen realiseren is een kiezelstenen pad samen met enkele kleurrijke bloemen een hele goede manier. Je krijgt dan meer het gevoel dat je in een park bent dan in een tuin.

Veranda

Voor de mensen die veel in de tuin zitten is het misschien leuk om een veranda te laten plaatsen. Met een veranda kan je er namelijk voor zorgen dat je in elk seizoen van je kan tuin genieten zonder daarbij last te hebben van weer of wind. Het is mogelijk om een veranda aan je huis te laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om een geheel vrijstaande veranda te realiseren. Verder heb je nog de opties om een schuifdak te laten installeren op je veranda zodat je ook prima van de zon kan genieten als die weer eens verschijnt. Indien dit voor jou potentieel interessant is kan het verstandig zijn om een adviesgesprek in te plannen met een verandaspecialist. Veel veranda’s zijn maatwerk, dus indien je geïnteresseerd bent in een veranda is het verstandig om zo’n gesprek in te plannen.

Steiger

Voor de mensen die aan het water wonen kan het heel leuk zijn om een steiger te plaatsen, zo kan je bijvoorbeeld van de zonsondergang genieten met een wijntje of lekker de hele zomerdag vissen. Ook staat een steiger in de meeste tuinen heel leuk en is het een goede toevoeging.

Alsnog graag bloemen en planten?

Indien je graag bloemen en planten in je tuin wilt maar niet genoeg tijd/zin hebt om het te onderhouden is het wellicht een idee om een hovenier in te schakelen. De hovenier kan het tuinonderhoud voor je overnemen of zelfs een geheel nieuwe tuin aanleggen.

Hopelijk heeft dit artikel je enige ideeën gegeven om je tuin een nieuw leven te geven!