Heeft u voor de aankomende vakantie uw eerste safari gepland staan? Dan gaat u een mooie reis tegemoet. Een safari vakantie is echter wel heel anders dan elke andere vakantie die u heeft meegemaakt. De inhoud van uw koffer zal dus ook niet hetzelfde zijn. Wat moet u nou allemaal mee om goed voorbereid op vakantie te gaan? Welke dingen zou u zo vergeten, maar zijn cruciaal voor een geslaagde safari? Dit leest u hier!

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

U denkt waarschijnlijk: Ik ga naar een warm land, wat moet ik nou met truien en lange broeken? Ik zal u vertellen dat u spijt krijgt als u deze dingen thuis laat. U zal vaak genoeg al om 6 uur ‘s ochtends in de jeep zitten om te zoeken naar wilde beesten die nog aan hun ontbijtje zitten. Om deze tijden kan de temperatuur makkelijk onder de 10 graden celsius zijn, terwijl het in de middag kan stijgen tot 25 graden. Zorg er dus voor dat u genoeg laagjes meeneemt, fleece truien zijn echt niet overdreven.

Een goede camera

Op deze vakantie wilt u een camera. Of u nou al jaren een hobby fotograaf bent of bijna nooit een camera aanraakt. U gaat op safari zulke mooie dingen tegenkomen, dat u deze zonder twijfel vast wilt leggen om nooit meer te vergeten. Bovendien geeft de uitdaging om net de geeuw van die tijger, dat voorbij rennende baby aapje of een vliegende vogel vast te leggen net wat meer spanning en sensatie aan uw vakantie. U zult hoogstwaarschijnlijk zoveel mooie plaatjes schieten op de safari, dat u aan 1 geheugenkaart niet genoeg heeft. Ik raad u aan om minstens nog 1 extra micro SD kaart aan te schaffen. Is fotograferen echt uw passie? Koop dan nog een paar extra SD kaarten zodat u oneindig veel foto’s kan maken.

Verrekijkers

Hoewel u zeker weten dieren van heel dichtbij gaat kunnen zien, zal het overgrote deel van de dieren zich wat verder weg bevinden. De natuurparken zijn zo groot, dat de meerderheid van het wild natuurlijk niet langs de weg zit om bekeken te worden door alle toeristen. Een goede verrekijker is dus iets wat bovenaan uw paklijst hoort te staan voor een safari. Het is zeker aan te raden dat ieder zijn eigen verrekijker heeft, want niemand wil natuurlijk die mooie leeuw, cheeta of hyena missen. Verrekijkers zijn te vinden in veel soorten prijsklassen. Als u van plan bent om vaker op safari te gaan, dan is het zeker niet verkeerd om hier wat meer in te investeren. Is het wel eenmalig, dan voldoet een minder dure verrekijker ook prima.