Vroeg of laat maak je de keuze, je gaat voor de eerste keer wedden op voetbal. Een spannend moment, en tegelijk het moment om direct een vliegende start te maken. Je hebt een account aan weten te maken bij een online bookmaker, hebt geld gestort en eventueel zelfs van een leuke bonus geprofiteerd. Nu is het tijd om gebruik te maken van je parate kennis en deze in de praktijk te testen. Je gaat ervaren hoe spannend het is om voor het eerst een officiële voorspelling te doen over de uitkomst van een wedstrijd of gebeurtenis, maar dat gaat vast en zeker wennen. Waar moet je de eerste keer goed op letten?

Eerste keer wedden op voetbal: don’t spend it

Je gaat voor de eerste keer geld inzetten op een professionele wedstrijd. Grote kans dat je eerst voor een stukje zekerheid gaat, en dat is ook verstandig. Je gokt op een wedstrijd waarbij je beide teams goed kent, en tevens ga je de wedstrijd live volgen om alles op de voet te volgen. Met het geld dat je op het account hebt staan, moet je nu een beslissing nemen: hoeveel geld ga je inzetten? Goede tip: geef niet alles in één keer uit. Gok volgens een bepaalde structuur, bijvoorbeeld met een minimale en maximale inzet per bet. Op de lange termijn leer je jezelf beter kennen, en kan je wellicht veranderen in je strategie, maar begin rustig en op basis van je beschikbare bankroll.

Maar ik moet ook een bonus rondspelen

Klopt! Maar de rondspeelvoorwaarden zijn over het algemeen zo ingericht, dat jij binnen het gestelde aantal dagen voor rondspelen voldoende tijd hebt om rustig geld in te zetten, je weddenschappen aan te gaan en soms iets te winnen, dan weer te verliezen. Voel je niet onder druk gezet om een eventuele welkomstbonus als nieuwe speler direct rond te spelen, maar gok op je eigen tempo. Zo beleef je het meeste plezier aan de eerste keer met geld wedden op voetbal.