Truien zijn in welk jaargetijde dan ook een geliefd kledingstuk onder de mannen. Het nadeel van truien is alleen dat jouw hele lichaam erin wegvalt. Hierdoor kunnen truien heren er slanker uit laten zien dan ze eigenlijk zijn. Koop dus niet zomaar een paar truien heren! Let goed op de soort trui!

Sweaters

De aller lekkerste truien zijn natuurlijk de sweaters. Door de joggingstof krijg je in deze truien het gevoel dat je constant geknuffeld wordt. Het is dan ook de ideale bankhang-trui of kater-trui. Maar let goed op bij deze truien heren: de sweater straalt dit ook overduidelijk uit. Het mag dan wel een lekkere trui zijn, maar draag deze truien niet op een date of belangrijke afspraak.
Een sweater kan natuurlijk ook op een nette manier gedragen worden. Ga voor een neutrale kleur en een crew-neck hals. Een crew-neck hals sluit nauw op de nek aan, waardoor de schouders breder lijken. Daar houden de vrouwen wel van bij truien heren! Om de nette look af te maken, kun je een overhemd onder de sweater dragen en de kraag erboven uit laten komen. Zo worden het nog chique truien heren!

Hoodie

Next in line voor de lekkerste truien, zijn de hoodies. Een hoodie is eigenlijk gewoon een sweater met een capuchon. Door de capuchon en het feit dat de voering vaak iets dikker is, zijn deze truien geliefd in de winter. Bovendien houdt het jouw hoofd droog wanneer het regent. En dat wil het nog wel eens vaak in Nederland. Dus voor de ijdeltuiten onder ons die veel waarde hechten aan hun kapsel: koop deze truien heren. De hoodie oogt vaak ietwat sportiever dan een sweater, maar ook voor de hoodie geldt: draag hem niet naar een chique diner. Ziet er toch een beetje vreemd uit.

Coltrui

De coltrui is helemaal terug van weggeweest. Niet alleen als thermoskleding op de piste, maar ook als truien heren! De coltrui kan helemaal goed staan bij je, of helemaal verkeerd uitpakken. Ga voor een coltrui met de juiste lengte en sla de coltrui over als je erg lang bent. Een coltrui kan er bij langere mannen voor zorgen dat je een soort giraffe lijkt. Ook wanneer je een maatje meer hebt en juist aan de kleinere kant bent, zou ik de coltrui overslaan. Je nek kan hierdoor een beetje verdwijnen en dat is niet het effect dat we willen van truien heren. Een coltrui is mooi te combineren met een net colbertje, voor een beetje een Franse look. Maar ook voor degene die niet van sjaals houden zijn dit dé truien heren. Draag een dunne coltrui en daarover eventueel een nette sweater met een ronde hals en die sjaal is zo vervangen.