Hier op 123-onlinekopen krijg ik regelmatig diverse reacties binnen van nieuwe of terugkerende lezers die met een probleem of een vraagstuk zitten. Het is mij opgevallen dat veel van jullie herhaaldelijk dezelfde fout maken: in het piekpunt spullen kopen. Er zijn allerlei trucjes waardoor jij nog efficiƫnter online dingen kunt kopen. Persoonlijk zorg ik er bijvoorbeeld voor dat ik altijd alles op tijd aanschaf. Zo loop ik voor op de trends en de stijging in prijzen. Nu ben ik bijvoorbeeld midden in mijn zoektocht naar goed accu tuingereedschap zodat ik bij de eerste lentedagen gelijk mijn tuin weer kan aanpakken.

In de herfst inslaan voor later

Door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat er een aantal items zijn die je idealiter aanschaft tijdens een ander seizoen. Natuurlijk is dat ergens wel een beetje krom: je hebt de spullen dan immers nog niet nodig. Bovendien heb je waarschijnlijk nu ook bepaalde spullen nodig waar je later weer minder aan hebt. Mijn motto om alles op tijd te kopen gaat vooral om de aanschaffing van de duurdere producten die je een keer moet kopen. Zo was het voor mij echt hoog tijd dat mijn accu tuingereedschap vervangen werd door nieuw apparatuur. Tijdens de lente en de zomer zijn de prijzen hiervoor altijd erg hoog. Maar in de herfst dalen de prijzen tegelijk met de temperatuur. Ideaal dus om wat accu tuingereedschap in te slaan.

Direct aan de slag op het goede moment

Stiekem is het ook erg verstandig om spullen zoals accu tuingereedschap in te slaan tijdens de herfst. Je weet dat er in het najaar nog een paar bijzonder mooie dagen aan zitten te komen. Dat betekent dat het gras gewoon doorgroeid en die vervelende struik ook weer groter wordt. Het is soms dus niet alleen goedkoper om alles op tijd in te slaan. Meer dan eens ga je er zelfs eerder gebruik van maken dan je in eerste instantie had verwacht! Dan is er gewoon sprake van een win-win situatie.

Welke dingen ga jij op tijd kopen?

Dus ga er eens goed voor zitten. Noteer even snel welke spullen jij binnenkort allemaal nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld ook accu tuingereedschap nodig? Moet de vaatwasser binnenkort vervangen worden of zijn de speakers van de geluidsinstallatie niet zo best meer? Doe dan nu een klein onderzoekje naar het perfecte moment om deze spullen aan te schaffen. Dat kan soms echt behoorlijk wat schelen!