Tegenwoordig kopen we van alles online. Dit gaat van kleding tot zelfs onze boodschappen en diepvriesproducten. Maar zo kun je tegenwoordig ook zeer gemakkelijk en snel kamerplanten online bestellen. Met veel testen en uitzoeken hebben planten leveranciers de perfecte verpakking ontwikkeld zodat jouw planten geheel mooi en ongedeerd vanuit de kwekers kas bij jou thuiskomen.

Hoe worden planten verstuurd?

Misschien klinkt het een beetje raar, maar de meeste online bestelde kamerplanten worden gewoon via een partij als PostNL of DHL verzonden. Door de speciaal ontwikkelde dozen blijft jouw plant zelfs op de kop nog helemaal goed. In de dozen is een extra laag aangebracht waar de stam door heen gaat maar de pot onder blijft. Op deze manier kan de kamerplant geen kant op tijdens het transport.

Bederft de plant niet in een doos?

Huisplanten kunnen best een tijdje zonder zonlicht of water, maar gelukkig leveren wij in Nederland doorgaans binnen 24 tot 48uur. Hierdoor zal de plant er niet slechter op worden, wel is het misschien handig om de plant even rustig aan de omgeving temperatuur te laten wennen bij jou in huis. Van de koude sorteer hal in een doos naar een voor verwarmde huiskamer kan voor sommige planten een grote klap zijn.

Met een pot of zonder pot?

Als jij een kamerplant via een webshop besteld heb je de mogelijkheid om deze meteen in een pot te laten plaatsen. In sommige gevallen wordt enkel de kwekers pot in de sierpot gezet, maar vaak is het ook mogelijk dat zij de plant compleet ver pot kant en klaar opsturen naar jou. Veel makkelijker kan niet, en je hebt zelf geen troep van het verpotten van jouw nieuwe kamerplant.

Bezit je zelf een prachtige sierpot om jouw nieuwe groene vriend in te verpotten dan is dat ook geen probleem, bijna alle planten die je in pot kunt bestellen kun je ook zonder pot bestellen. Zorg echter wel dat je van te voren hebt opgezocht hoe je het beste jouw type plant kunt verpotten zodat hier niks fout gaat.