Met een boot kun je je natuurlijk vervoeren over het water. Maar veel booteigenaren willen hun boot ook over de weg kunnen vervoeren. Daarvoor moet je eerst je boot op een trailer bevestigen. Op die manier kun je met een boot naar een andere plek gaan om daar ander vaarwater uit te proberen. Over het algemeen lijken de verschillende boottrailers erg op elkaar. Echter zijn er wel een aantal belangrijke factoren waarop je moet letten bij het kopen van een boottrailer. Hieronder zal ik de belangrijke aandachtspunten voor een boottrailer toelichten en de voordelen weergeven van een intelligente boottrailer.

Belangrijke aandachtspunten voor een boottrailer

In principe is de basisvorm van iedere boottrailer hetzelfde. Het bestaat namelijk uit een stalen frame met banden en een boegsteun. Echter is het soort trailer afhankelijk van de grootte en omvang van jouw boot. Verder zijn er bij het kopen van een boottrailer nog een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Naast dat je boot precies moet passen in het stalen frame, dien je ook rekening te moeten houden met de prijs, kwaliteit en het model van de trailer. Er is een groot aanbod van verschillende merken die boottrailers verkopen. Maar daar moet je je niet blind op staren. Het gaat er namelijk om dat je boot precies past op het stalen frame. Daardoor kun je veilig je boot vervoeren en heb je het minste kans op schade.

Voordelen van een i-Trailer

De i-Trailer staat voor een intelligente trailer. Het is een patent boottrailer die een aantal dingen voor de gebruiker heeft vereenvoudigd. Het afstellen van alle rollen en het centreren van je boot hoef je niet meer zelf te doen. In plaats van een kielrol wordt de kiel gedragen door twee naast elkaar geplaatste wielen en de kimrollen zijn vervangen door grote massieve loopwielen. Dat heeft ervoor gezorgd dat de wielen van de kiel en kim met elkaar communiceren en de boot altijd op alle wielen gedragen wordt.

Mijn keuze voor TTH Watersport

Ik was op zoek naar de juiste trailer voor mijn boot. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de i-Trailer van TTH Watersport. Ik werd goed geholpen en voorzien van advies op maat. De i-Trailer bevalt prima en is erg handig in gebruik. Alle rollen stellen zichzelf in en de liersteun is makkelijk te verschuiven. Mocht je je afvragen of de i-Trailer ook voor jou de juiste boottrailer is? Neem dan gerust een kijkje op hun website of ga langs bij hun winkel in Wieringerwerf.