Wie van plan is een carrière in de ICT te starten kan het beste kiezen om eerst een ITIL training te volgen. Veel organisaties kiezen er al voor om hun IT-professionals te verplichten of te voorzien in het nemen van een ITIL training. ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library. Het geeft in omvang aan hoe IT processen binnen een organisatie geregeld zijn en hoe ze het beste georganiseerd kunnen worden. Iemand die ITIL gecertificeerd is heeft kennis van deze processen en kan ze ook toepassen. Het verhoogt met name de kennis op het gebied van het inrichten van deze IT processen binnen een organisatie. IT wordt steeds belangrijker, met name in de 21e eeuw. Veel organisaties zoeken naar professionals binnen dit vakgebied om die processen te standaardiseren. De behoefte naar deze kennis is dus enorm. Op 123onlinekopen.nl vertel ik in mijn blogs over alles wat je online kan kopen. Lees dus snel verder.

Wat houdt een ITIL training precies in?

Wie van plan is om een ITIL training te gaan volgen weet waarschijnlijk al ongeveer wat er van hem of haar wordt verwacht. Een ITIL training bestaat uit vijf onderdelen waarin je telkens elk onderdeel moet doorlopen om naar het volgende onderdeel te gaan. Na het doorlopen van alle niveaus volgt een eindtoets waarmee je uiteindelijk je ITIL certificering behaald.

Het eerste niveau van de ITIL training is Foundation. In deze module leer je alles over de verschillende concepten van ITIL en worden de verschillende vaktermen uitgelegd. Niveau twee heeft de naam Practioner en gaat al dieper in op de theorie. Je leert nu hoe ITIL binnen organisaties wordt toegepast. Niveau 3: Intermediate is het belangrijkste onderdeel. Deze module bestaat weer uit verschillende onderdelen waarin alle servicegebieden van ITIL worden besproken. Het vierde niveau is Expert. Je beschikt nu over veel kennis op het gebied van ITIL en je weet nu ook van jezelf dat je deze kennis hebt. Je begrijpt alles op het gebied van ITIL. Het laatste niveau van de ITIL training is niveau 5: Master. Je bent nu in staat om je geleerde kennis in de praktijk toe te passen. Je weet wat er bij elk serviceniveau wordt verwacht.

Waarom een ITIL training online kopen?

Voor wie nog twijfelt geef ik nu de grote voordelen van een ITIL training. ITIL gecertificeerde werknemers verdienen gemiddeld 20% meer. Dat is eigenlijk het grootste voordeel, meer hoef ik er niet te noemen toch?