Sporten is een heerlijke uitlaatklep en een uitstekende manier om actief bezig te zijn. Regelmatig bewegen is goed voor zowel je fysieke- als geestelijke gezondheid. Het houdt je hart en spijsvertering gezond, maar helpt ook met het verminderen van stress en geeft energie. Sterker nog, voor mij persoonlijk is sporten een ideale manier om aan de drukte van het dagelijks leven te ontsnappen. Tijdens een workout kan ik mij namelijk volledig focussen op mijn lichaam en hoef ik even nergens anders meer over na te denken. Helaas heeft sporten ook een minder leuke kant: als je pech hebt kun je tijdens het sporten namelijk zeer vervelende blessures oplopen. Wat je in zo’n geval allemaal zelf kunt doen, lees je in deze blog.

Sport blessures voorkomen

Door te sporten versterken wij onze botten en spieren. Helaas kan het ook mis gaan. Je rekt een spier bijvoorbeeld net te ver uit, je maakt een verkeerde beweging waardoor gewrichten op de verkeerde plek belanden of je loopt een scheurtje of een botbreuk op. De beste remedie tegen sportblessures is natuurlijk het voorkomen van een blessure. Indien je gevoelig bent voor blessures of al eens eerder een blessure hebt opgelopen, kun je uit voorzorg braces dragen of het betreffende lichaamsdeel intapen met speciale sporttape. Een andere voorzorgsmaatregel die je kunt treffen is het dragen van beschermende kleding. Voor de meeste (team)sporten zijn er ruimschoots speciale beschermers, zoals scheenbeschermers, kniebeschermers, helmen, bitjes, riemen en zelfs specifieke schoenen, verkrijgbaar. Verdiep je daarom goed in wat gangbaar is bij de sport(en) die jij beoefent en schaam je vooral niet om voor extra bescherming te gaan: better safe than sorry”.

Sport braces bij blessures

Als je een blessure hebt opgelopen is dat uiteraard zeer vervelend. Echter, een blessure hoeft niet meteen te betekenen dat je niet meer kunt sporten. Het dragen van braces ter ondersteuning is een veel voorkomende oplossing. En wist je dat je hiervoor geen dure, op maat gemaakte producten hoeft laten aanmeten bij een specialist? Ook heb je geen verwijzing van een huisarts of fysio therapeut nodig. Online kun je namelijk ontzettend veel braces van hoge kwaliteit kopen. Zo kun jij, ondanks je blessure, snel weer sporten!

Je kunt bijvoorbeeld speciale braces voor knieën of enkels kopen op het internet. Zulke braces verlichten de pijn die door de blessure is ontstaan. De braces stabiliseren de knie of enkel, waardoor je sneller kunt herstellen. Bij schouderklachten kunnen braces voor de schouder een uitkomst zijn. Dit type brace ondersteund de schouder en verlicht de pijn. Verder kun je online braces kopen voor je duim, handen, polsen, kuiten, nek, rug, voeten, vingers en nog veel meer lichaamsdelen.

Sporttape bij blessures

In veel gevallen kun je ook sporttape gebruiken in plaats van braces. Sporttape werkt volgens een vergelijkbaar, ondersteunend en stabiliserend, principe. Echter, een nadeel van sporttape ten opzichte van braces is dat de tape kan afknellen en daardoor minder comfortabel is om te dragen. Ook biedt een brace vaak meer steun.