Voor iedere klus binnen- of buitenshuis heb je weer ander gereedschap nodig. De juiste maten schroeven en spijkers, een handige hamer, moersleutels, en schroevendraaiers met iedere kop die je maar kunt verzinnen. Nieuwe plankjes voor je boeken, je eigen kastje in elkaar zetten, of iets vastmaken wat al jaren los zit – eens in de zoveel tijd doet zich een klusje voor, en vaak komen ze ook ineens allemaal tegelijk. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je al het gereedschap in huis hebt wat je nodig hebt, maar dat het ook van goede kwaliteit is. Gereedschap is niet iets waar je op moet besparen. En ook niet iets wat je makkelijk achterwege kan laten, sommige dingen heeft ieder huishouden gewoon nodig! Een van de meest belangrijke tools voor bij het klussen is een accuboormachine. Hier lees je alles over waarom de accuboormachine, zoals de Bosch accuboormachine, zo handig is vergeleken met een normale Boormachine!

Wat is een accuboormachine?

Een accuboormachine is een elektrisch aangedreven gereedschap om mee te boren, dat zijn energie krijgt van een accu. Zie het als een soort extra sterke en snelle schroevendraaier, waar de accu het draaiwerk doet in plaats van je handen. Ze bestaan uit een handvat wat zo comfortabel mogelijk in de hand moet vallen, en een boorstuk met ronddraaiende kop waarin ofwel een boor ofwel een schroefbitje geplaatst kan worden. Hierdoor kan een accuboormachine dus worden gebruikt als schroevendraaier of lichte boormachine, wat het een breed inzetbaar gereedschap maakt. Omdat accu’s steeds krachtiger worden, komen er steeds meer accuboormachines op de markt met nieuwe functies, zoals een klopfunctie of hamerfunctie.

De juiste accuboormachine kiezen

Omdat een accuboormachine zo breed inzetbaar is, en er veel verschillende opties zijn in maten, soorten en functies van verschillende accuboormachines, kan het soms moeilijk om de juiste accuboormachine uit te kiezen. Dit hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoe zwaar de klussen zijn die je gaat doen. Voor kleinere schroeven en gaten om te boren is vanzelfsprekend ook een kleinere accuboormachine noodzakelijk. Ook hangt het af van hoe vaak en hoe lang je de machine van plan bent te gebruiken. Als je regelmatig, veel en lang achter elkaar moet boren is het belangrijk dat je een boormachine neemt met een accu met grote capaciteit, zodat je deze niet steeds tussendoor op hoeft te laden. Als je hem erg weinig gebruikt is dit uiteraard minder hard nodig. Nog een belangrijke factor is het materiaal waarin je boort. Voor boren in steen of beton is een erg sterke en vaak grotere accuboormachine nodig.